background

Leer ons kennen

Meer dan 250 medewerkers zetten zich elke dag met veel enthousiasme en gedrevenheid in om onze missie waar te maken. Je vindt ons verspreid over 25 locaties in Vlaanderen en Brussel.

Wij zijn emino

Onze missie

Elk talent verdient een plek op de arbeidsmarkt. Daarom informeert, adviseert en ondersteunt emino werkzoekenden, werknemers en bedrijven. Ons doel? Ongewoon talent duurzaam en volwaardig aan het werk helpen én houden.  

Benieuwd naar wie we bedoelen met ongewoon talent?
Bekijk dan zeker ons animatiefilmpje. 

 

Onze visie

Loopbanen zijn dynamisch; onze coaches zijn dat ook. Of mensen nu werkzoekend, werknemer of zelfstandige zijn, emino biedt een passend antwoord om mensen in die transities te ondersteunen. 

Duurzame loopbanen vereisen lange-termijnrelaties met ondernemingen. We ondersteunen bedrijven van A tot Z in de aanwerving en aan de slag houden van hun talent.  

Expertise is essentieel. Onze dienstverlening is methodologisch onderbouwd. We investeren blijvend in kennisverwerving.  

Maatschappelijke veranderingen dagen ons uit om te zoeken naar innovatieve oplossingen die we het liefst samen met anderen ontwikkelen. We bouwen actief aan een sterk netwerk van partners zodat onze oplossingen impact hebben.  

De Vlaamse en Brusselse arbeidsmarkt vormt ons werkterrein. Voor goede praktijken kijken we over de taal- en landsgrenzen heen. 

Onze waarden

  • Resultaatgedreven: met gezond verstand en oog voor efficiëntie zoeken we naar duurzame oplossingen die een win-win zijn voor elke klant
  • Ondernemend: altijd actief op zoek naar nieuwe oplossingen, met de voeten en het hoofd in het werkveld
  • Coöperatief: met een open houding samenwerken met klanten, partners en collega’s vanuit de overtuiging dat samenwerking toegevoegde waarde biedt
  • Authentiek: met het grootste respect en een nog groter geloof in de talenten van klanten, collega's en partners en de durf om eerlijke feedback te geven
  • Ongewoon: met zin voor avontuur en een grote dosis durf onze eigen grenzen verleggen om meer te bereiken voor onze klanten. 

Kiezen voor emino, dat is …

  • kunnen vertrouwen op ervaring en expertise. Emino heeft 20 jaar ervaring in het begeleiden van mensen met diverse arbeidsbeperkingen en dit in alle sectoren op de reguliere arbeidsmarkt.
  • samenwerken met een organisatie bij jou in de buurt die in heel Vlaanderen & Brussel actief is. Door de regionale spreiding van onze kantoren zijn we vlot bereikbaar.
  • zeker zijn van kwaliteit, want dat dragen we hoog in het vaandel. Emino is trouwens afgeleid van eminent, Latijn voor uitstekend. We zetten ons elke dag in om een kwaliteitsvolle dienstverlening te garanderen.
  • coaching op maat krijgen. Geen one-size-fits all aanpak of eenheidsworst maar afgestemd op de noden en realiteit. We gaan steeds proactief op zoek naar de best mogelijke oplossing.
  • kunnen rekenen op meer dan 250 coaches die elke dag het beste van zichzelf geven. Een externe begeleider maakt geen deel uit van de bedrijfscultuur en is objectief en neutraal.

Maar wat doen we dan precies?

Christel Witgeers, directeur en Nina Noyen, coach leggen het uit in de reportage die Alle zaken op een rijtje uitzond op Kanaal Z. 

 

Impact maken 

Bij emino nemen we onze verantwoordelijkheid op om een verschil te maken in de maatschappij. In eerste instantie doen we dat op vlak van werk, voor onze eigen medewerkers en de klanten die we begeleiden. Maar duurzaamheid gaat voor ons verder. Waar we kunnen, werken we samen met sociale economie, we kiezen voor duurzame materialen, we nemen ons verplaatsingsgedrag onder de loep...

Daarom doen we dit jaar mee aan het certificatietraject om erkend te worden als Baanbrekende Werkgever. Een Baanbrekende Werkgever zet resoluut in op een duurzaam mobiliteitsbeleid en een mensgericht personeelsbeleid. Emino focust dit jaar op minder onderweg en slimmer en groener onderweg.

Emino als werkgever

Doe wat je zegt, dat is ons motto. Emino engageert zich om als werkgever een voorbeeldfunctie op te nemen. We staan voor een consequente, inclusieve en mensgerichte aanpak. Medewerkers zijn geen radartjes in een goed geoliede machine, maar mensen van vlees en bloed. Met dromen en talenten, maar ook drempels die ze ondervinden en daar wil emino hen in ondersteunen. Zo willen we anderen inspireren en stimuleren om ongewoon talent een kans te geven. Want ongewoon talent werkt!

Emino deed in 2023 aan een leertraject om Baanbrekende Werkgever te worden. 22/11/2023 mochten we ons certificaat in ontvangst nemen. We mogen ons een jaar lang Baanbrekende Werkgever '24 noemen en daar zijn we trots op! Lees het er alles over op onze nieuwssite.

Dit alles doen we samen met onze partners

Image Image Image Image

Lees wat medewerkers vertellen over emino

Image
Veerle
Voormalig loopbaancoach emino
Ik kijk met veel warmte en dankbaarheid terug op mijn tijd bij emino. Het was een voorrecht om er te mogen werken.
Image
Florian
Pianostemmer bij Piano's Maene
Maak van je passie je beroep en je zal geen dag in je leven echt aan het werk zijn.
Werken bij emino?

Emino wil mensen die gedurende hun loopbaan drempels op de arbeidsmarkt ervaren een duwtje in de rug geven en hen helpen deze drempels te overwinnen. Jij bent de ruggensteun die zij nodig hebben om hun potentieel te tonen aan de wereld. Door jouw ondersteuning en begeleiding zorg je ervoor dat zij de handvaten krijgen om te groeien en hun talenten in te zetten.

×