background

Lees het verhaal van Florian

Maak van je passie je beroep en je zal geen dag in je leven echt aan het werk zijn.

"Maak van je passie je beroep en je zal geen dag in je leven echt aan het werk zijn."

Florian heeft de ziekte van Bechterew. Monotone taken uitvoeren is hierdoor moeilijk. Hij heeft nood aan variatie in bewegingen. Emino zocht met hem naar een job met de nodige afwisseling, niet alleen qua beweging maar ook qua taakinhoud.

Interesses en jobdoelwit verkennen.

De eerste stap was het verkennen en uitklaren van mogelijke jobdoelwitten. Aan de hand van de beroepentest gingen we op zoek naar een aantal domeinen die hem konden interesseren. Een functie in bewaking of verkoop kwamen duidelijk naar. Ook bleek hij graag iets met muziek wilde doen. Al van in zijn jeugd was hij met muziek bezig. Hij speelt beiaard en was net gestart met een opleiding als pianostemmer.

Keuzes maken.

Florian had eerder al een tijdje gewerkt als winkelmedewerker in een supermarkt. Omdat verkoop een groot interessedomein was én hij er al ervaring in had, gingen we in die richting verder. Helaas waren er weinig mogelijkheden tot werkplekleren. Na een aantal teleurstellingen begon het bij Florian te kriebelen om toch iets toen met het pianostemmen - al was dit toen nog heel onzeker. Hij was pas gestart met de opleiding en had een aantal vaardigheden en competenties nog niet onder de knie. Op basis van zijn interesse en de sterke voorkeur voor werkgever Piano’s Maene, besloten we toch vol vertrouwen deze richting op te gaan.

Werkplekleren als opstap naar een vast contract

We hadden een kennismakingsgesprek Tine Mannaerts, service manager bij Piano’s Maene te Ruislede, om emino toe te lichten. Na een gesprek met Florian kon hij starten met een IBO of individuele beroepsopleiding. We stelden samen een duidelijk opleidingsplan op. Daar zat muziek in. Hij bloeide helemaal open op de werkvloer omdat hij zijn persoonlijke interesse kon linken aan zijn job. Fysiek was het ook een match: rechtstaand werken werd afgewisseld met zittend werk, en hij mocht regelmatig de baan op naar klanten om piano’s te stemmen. Tijdens de evaluaties met Florian en Tine werden de taken en de haalbaarheid ervan besproken. Al snel werd duidelijk dat dit een win was voor beide partijen.

Dankzij de IBO én een werkgever die hem een kans gaf, kon Florian tonen wat hij in zijn mars had. Een half jaar later kon hij aan de slag bij Piano’s Maene te Ruislede.

×