background

Het verhaal van Patricia

Patricia maakt een nieuwe start nadat ze meer dan 20 jaar als poetshulp werkte.

Emino brengt een tweede adem

Patricia is 57 jaar en heeft sinds kort, met behulp van haar coach Katrien, een nieuwe job bij de Carrefour. Een nieuwe start nadat ze meer dan 20 jaar als poetshulp werkte.

Nood aan sociaal contact

Patricia werkte meer dan 20 jaar als poetshulp, vaak had ze werkweken van 60 uur fysiek intensief werk. Op aanraden van haar dokter zette ze haar werk stop. Hierdoor zat ze vaak alleen thuis en had ze weinig sociaal contact. “Ik had wel de fitness, maar dat is niet genoeg contact voor een mens.” Patricia was dan wel 55, maar uitgeteld was ze nog niet. “Ik ben nog niet versleten! Elke dag thuiszitten is nog niet aan mij besteed”, met die instelling begon Patricia werk te zoeken.

Goede begeleiding is half de strijd

Na twee jaar tevergeefs zoeken, klopte Patricia aan bij VDAB. De VDAB-bemiddelaar ging samen met haar na welke noden ze had en verwees Patricia naar emino voor gespecialiseerde ondersteuning. Patricia kon er rekenen op de expertise van jobcoach Katrien. Uit de gesprekken kwamen 2 zaken naar voor: Patricia mocht geen al te zwaar fysiek werk doen en  het sociale aspect was heel belangrijk voor haar. Patricia was al lang vaste klant bij Carrefour BPark en vond de bediening daar steeds vlot en vriendelijk en opperde daarom deze stageplaats aan Katrien. Zij nam contact op met de winkel en regelde een afspraak bij Natacha.

Een nieuwe start

Patricia werd uitgenodigd voor een  gesprek en het klikte  meteen. Natacha zag in haar de kwaliteiten die ze zocht. “Een persoon bereid tot samenwerking, die veel motivatie in zich heeft en duidelijk wilt groeien.” De beide partijen gingen akkoord met  werkplekleren, “Zo kan Patricia tonen wat ze in haar mars heeft en krijgt ze meer sociaal contact en een ruimer netwerk.” vertelt Katrien.

Ook gaf Patricia aan waar ze schrik voor had. Ze had het gevoel dat de kassa en het computerwerk niets voor haar zouden zijn. Katrien en Natacha hadden het volle begrip hiervoor en stelden aan de hand van alle informatie een traject op, perfect op maat van Patricia. Ook dat is mogelijk binnen het werkplekleren.

Een droommatch

Het is voor iedereen duidelijk een droommatch. De stage was voorzien op acht weken maar werd na twee weken stopgezet. Patricia vond in die korte tijd haar draai en kreeg een vast contract aangeboden.

Patricia was al na dag één verkocht. “Ik wandelde uit de winkel, met een brede glimlach op mijn gezicht. Het contact met de collega’s en de klanten is exact wat ik nodig had.” Patricia heeft dankzij Katrien en Natacha een warme werkomgeving gevonden, waar men haar steunt wanneer ze vragen heeft en haar verder helpt te groeien in haar job.

Voor Natacha is ze ook een droomwerknemer. “Ze neemt initiatief en is leergierig. Het werk en vertrouwen dat we geïnvesteerd hebben, halen we er driedubbel terug uit.”

Ondertussen kwam er ook een student werken en nu helpt Patricia hem op te leiden. Dankzij emino en Katrien heeft zij haar tweede adem kunnen vinden en kan ze terug volop genieten van het leven, dat zien ook haar kinderen. “Na mijn tweede week kwamen ze op bezoek en zeiden ze dat het lang geleden was dat ze me zo hadden zien stralen.”

(op de foto staat Natacha (links) en Patricia (rechts)

×