background

Autisme, het werkt!

Artikel van emino voor de thema-publicatie 'Autisme, het werkt!' van Sterkmakers in Autisme, 2024.

Autisme, het werkt!

Autisme, het werkt! Daar zijn we bij emino al langer van overtuigd. Het was dan ook een eer om mee te mogen werken aan de thema-publicatie 'Autisme, het werkt!' van Sterkmakers in Autisme.

Als je je werkvloer autismevriendelijk wil maken, is deze gids een absolute must. De publicatie hoort bij de documentaire die Sterkmakers in Autisme dit voorjaar presenteerde. In de publicatie vind je trouwens de nodige QR-codes die toegang geven tot de documentaire.

De volledige publicatie kan je aankopen op papier of digitale versie kan via deze link: https://www.autisme.be/categorie/publicaties-en-producten

Maar wij mogen alvast onze bijdrage in de thema-publicatie 'Autisme, het werkt!', sterkmakers in autisme, 2024, www.autisme.be met jou delen!

Via deze link kan je het nalezen. 

Liever meteen aan de slag? Dan zijn onze 8 tips over hoe je omgaat met collega's met neurodiversiteit een aanrader die je nu kan downloaden. Zo wordt de werkvloer voor iedereen beter. 

 

Verhalen uit de praktijk

Image
Maxim
bouwvakker
Maxim is aan de slag bij bouwbedrijf Verhaeghe. Tot voor hij daar terechtkwam kreeg hij weinig kansen op de arbeidsmarkt. Bij Verhaeghe leert hij elke dag bij dankzij de structuur die de werkgever biedt, aangepaste taken die hem voldoende uitdagen en respectvolle collega's die hem op sleeptouw nemen.
Image
Anne
Administratief medewerker / coach
Anne deelt haar ervaring over werken met autisme, herstel na een psychose en en tot welke inzichten ze kwam via loopbaanbegeleiding bij Kompas.
×