background

Individueel maatwerk

Ondersteuning voor werkgevers met werknemers met een arbeidsbeperking & zelfstandigen met een arbeidsbeperking.

Meer kansen op de reguliere arbeidsmarkt

Sinds 1 juli 2023 is individueel maatwerk in voege. De Vlaamse Overheid wil zo kansen creëren op de reguliere arbeidsmarkt. Bedrijven die een persoon met een arbeidsbeperking aanwerven en tewerkstellen (met een advies individueel maatwerk, toegekend door VDAB), kunnen hiervoor een loonpremie en mogelijk ook een begeleidingspremie ontvangen.

De loonpremie komt werkgevers tegemoet in mogelijke extra kosten om iemand met een arbeidsbeperking te werk te stellen. Het kan gaan om een tegemoetkoming in extra rustpauzes, aangepast materiaal... 

De begeleidingspremie geeft werkgevers de mogelijkheid om werknemers met een arbeidsbeperking te begeleiden op de werkvloer. 

De begeleiding moet gebeuren door een gekwalificeerde begeleider individueel maatwerk. Bedrijven kunnen zelf instaan voor deze begeleiding of een externe partner inschakelen zoals emino.

Medewerkers die recht hebben op een loonpremie kunnen gebruik maken van onze gespecialiseerde jobcoaching. Door tussenkomst van VDAB is deze coaching kosteloos voor de werkgever en werknemer.

Waarom kiezen voor emino?

Onze troeven:

  • Ervaring en expertise: meer dan 20 jaar ervaring in het coachen van personen met verschillende arbeidsbeperkingen en verschillende opleidingsniveaus. We richten ons op de reguliere arbeidsmarkt en hebben ervaring in diverse sectoren, zowel in de profit, non-profit als openbare sector.
  • Vlaamse organisatie, lokaal verankerd: ons werkterrein is Vlaanderen en Brussel wat interessant is voor grote bedrijven met verschillende vestigingen. Door de lokale verankering in meer dan 30 locaties is er steeds een emino kantoor bij jou in de buurt. De grootorde zorgt ervoor dat we een goede back-up kunnen garanderen.
  • Afgestemd op de begeleidingspremie: ons aanbod is afgestemd op het bedrag van de begeleidingspremie waardoor de werkgever geen eigen middelen moet inzetten.
  • Kwaliteit dragen we hoog in het vaandel: emino is afgeleid van eminent, wat staat voor uitmuntend.
  • Op maat: geen one-size-fits-all aanpak maar steeds afgestemd op de noden van onze klanten.
  • Meer dan 275 gedreven medewerkers die zich elke dag met veel enthousiasme inzetten.
  • Een externe coach is neutraal voor alle betrokkenen (de werkgever, de werknemer, maar ook de mentor en leidinggevende)
×