background

SPIL Sint-Truiden

Jong talent versterken in hun positie op de arbeidsmarkt én in de samenleving

Focus op de kracht van de jongere

Een mix van individuele begeleiding

Elke jongere heeft kwaliteiten en talenten die de basis vormen voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Binnen ons partnerschap bundelen de expertise.  Door middel van individuele begeleiding en groepsvormingen werken we op maat van de jongere. Hierdoor zullen we hen versterken in het opzetten en onderhouden van een netwerk in functie van hun zoektocht naar duurzaam werk.

De trajectgezel

We geloven in het werken met één centraal ankerfiguur voor de jongere, de trajectgezel. De relatie tussen de jongere en de coach krijgt dan ook een centrale plaats. De nadruk ligt op de kracht van de jongere en een positieve benadering. De coaches werken op maat en hebben aandacht voor alle levensdomeinen van de jongere.

Lokaal partnerschap

Door te werken met een sterk lokaal partnerschap gaan we de versplintering in het hulpverleningslandschap tegen. Verschillende dienstverleners slaan letterlijk de handen in elkaar om meer toegankelijk te zijn voor de jongeren. Samen kunnen we de sociale positie van onze jongeren structureel verbeteren.

Voor wie?

Jongeren tussen 18 en 30 jaar uit Sint-Truiden die een grote afstand tot de arbeidsmarkt ervaren. Jongeren die elders niet terecht kunnen en op vele fronten tegelijk ondersteuning nodig hebben; zoals het niet hebben van een diploma, beperkte kennis van het Nederlands, psychische problemen, een moeilijke thuissituatie... of een combinatie ervan.

Financiering

SPIL is mogelijk dankzij de financiële steun van ESF. Dit project kadert binnen de oproep 528 Lokale partnerschappen voor jongeren en loopt van 01/04/2021 tot en met 31/12/2023.

 

We werken samen met

Image Image Image Image Image

Wat wij nog meer doen

Image
LINK-T

Jong talent versterken in hun positie op de arbeidsmarkt én in de samenleving

Meer lezen
Image
PARTNERSNEET2WORK4OOSTENDE

Jong talent versterken in hun positie op de arbeidsmarkt én in de samenleving

Meer lezen
×